Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

8181 Berhida, Kossuth Lajos út 11.

Tel.: 88 455 184 és 88 586 680 e-mail: adyiskola@altisk-berhida.sulinet.hu


    
PÁLYÁZATOK


Az EFOP-3.1.5-16-2016-00001 kódszámú, „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” elnevezésű projekt


Alkotói pályázat összefoglaló

Pedagógus 5. műhelyfoglalkozáson jártam

alkot
eml  eml
eml

sulim    sulim
Ifjúságunkkal a reformáció szellemében programsorozat

A „Berhidai Iskoláért” Alapítványt az a megtiszteltetés érte, hogy „ Ifjúságunkkal a reformáció szellemében címmel egy reformációra megemlékező programsorozatot valósíthatott meg az Emberi Erőforrás Minisztérium és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából. A REB-17-PROG-0131 kódszámmal ellátott pályázat keretében támogatóink 500.000 ft összeggel támogatták nemes célokat megvalósító programsorozatunk létrejöttét, amit ezúton is köszönünk.
Fontos számunkra az intenzív és minél sokoldalúbb informális tanulás, így az elnyert összegből két színházi darabot is megtekinthettek a résztvevők. A kisebbek a Szeretetről, a nagyobbak pedig Luther címmel tekinthettek meg 1-1 darabot, melynek költségét a támogatásból finanszíroztuk. A színitársulat tagjait is könyvekkel ajándékoztuk meg színvonalas előadásukat így is köszönve.
A rendhagyó történelemórákat Czecher Ildikó történelemtanár, történész tartotta. Konferenciánk neves előadói voltak: Faust Gyula, Szabó János Róbert, és Eizler Csaba református lelkészek, valamit Tamás György történelem szakos tanár. A levéltári kutatómunkát, órát a levéltár szakemberei segítették. Vetélkedőnkön 6 csapat vett részt összesen 24 fő fiatal. Kiállításunknak  Berhida Kultúrház és Könyvtár adott otthont, Varga József fotóművész és a gyerekek elkészült munkái voltak ez alkalommal megtekinthetőek.
A megvalósított projekt során szem előtt tartottuk, a számunkra fontos dolgokat: a környezetünkben élő családok és különösen az általunk támogatott gyermekek személyiségüket érintő komplex fejlődésben részesüljenek múltunk, kultúránk, történetünk, s  különösen vallástörténetünk megismerése által, mely többek között az erkölcsi fejlődést is szolgálja.                                                                                                  Császár Zsuzsanna

Berhida, 2017.12.30.
Nemzetiségi tábor
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma és Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

l
Beszámolók:
Császár Zsuzsanna
Jámbor Erika
Szabó Natasa


Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola